Contact

 

 

 

 

 

I owe it to Life to make the most of it.
To use the gifts and talents I was given to inspire people's thinking and feeling. 

My superpowers are storytelling and endless curiosity in the human condition

 

Ontdek wat ik voor jou kan betekenen

 

In 2010 zei ik op de persvoorstelling van een prestigieuze televisiereeks waarin ik een van de hoofdrollen speelde tegen de regisseur en de producer

‘Dit is de laatste rol die ik zal spelen.'

Ik herinner me nog de verbazing in hun ogen. Maar voor mij was de knoop doorgehakt.
Ik zette mijn leven op de rode loper stop en koos resoluut voor de jungle van het ondernemerschap.

NICE TO MEET YOU

Ik ben ianka

.. high performer, multi-disciplinair en visionair, artiest & ondernemer a.k.a. renaissance vrouw. Naast een succesvolle carrière als actrice in televisie, films en theater, creëerde ik een business als auteur, uitgever, regisseur en producent, public speaking expert en mentor. Ik ben een veelgevraagd moderator van high-end conferenties en een keynote spreker over personal branding, kritisch denken en storytelling. Als ondernemer ga ik aan de slag met het ontwikkelen van thought leadership en personal branding bij experten. 

Video Poster Image
INTRODUCING

De expert² 

Ik heb een dubbele expertise in alles wat ik doe.  No kidding. Ik ken de voor- en de achterkant van elke medium in de audiovisuele sector.
Ik vraag me nog steeds af hoe het is gelukt om al deze expertises op een professionele manier en op nationaal niveau uit te oefenen. Een mens heeft tenslotte maar 24 uur op een dag (en kinderen).
Mijn uitgever zei me ooit "dat ik op de eerste rij zat wanneer de talenten werden uitgedeeld".  Hij zei dat ik nog uitgever zou worden. Ik heb hem toen uitgelachen. Drie jaar later was het zover. 

Ik ben hoogbegaafd en dus ga dus diep en breed. Ik leef al volgens het ‘levenslang leren’ principe nog voor het op internet gepost werd en ben dus chronisch nieuwsgierig.

Dat zorgde ervoor dat ik mensen onzeker maakte wanneer ik vertelde wat ik allemaal deed: acteur-regisseur, auteur-uitgever, presentator- programmamaker, radiostem-producer, ondernemer,..
Ze vonden dat ik 'geen focus' had of dat ik waarschijnlijk 'niet goed aan werk geraakte'. 
Om ze uit hun schemerzone te helpen verzon ik een woord. 1 woord waaronder alles wat ik deed zou vallen. Een paraplu-woord. 
Want voor mij heeft alles wat ik doe met elkaar te maken. 

Dat woord is 'story-architect'. Ondertussen zie je het woord steeds meer verschijnen maar niet als paraplu-woord.
Ik bedenk, teken, bouw en voer uit. Mijn verhalen staan als huizen. En als ik anderen coach zorg ik ervoor dat hun huis ook sterk staat. 
Van mijn kennis en expertise kan je vandaag gebruik maken in de Thought Leaders Academy.

 

 

Check mijn Wikipedia

Typisch ianka 

Ik zie falen nooit als een einde maar als een dansbeweging. Het is een vallen en weer opstaan. Als danser focuste ik me op de beweging die me terug naar boven bracht. Zodat ik kon vliegen. 

De actrice

 

Als actrice dook ik jarenlang in de psyche en taal van talloze personages uit de wereldliteratuur en het dagelijkse leven. Het leverde me heel wat mensenkennis op.

Ik ben in de eerste plaats gekend als actrice in theater en op televisie. Het theater is mijn broednest, mijn thuishaven sinds mijn negende. Ik heb monologen gespeeld, me aan de alexandrijnen van Shakespeare gewaagd. Theatertournees van 100 voorstellingen van hetzelfde verhaal in binnen- en buitenland waren mijn dagelijkse kost.

In televisieland bouwde ik een mooie carrière uit met de vertolking van o.a. de legendarische prinses Prieeltje in de cult tv reeks Kulderzipken. Deze reeks uit 1994 wordt al meer dan 20 jaar heruitgezonden. In de succesvolle tv reeks Flikken Gent vertolkte ik de hoofdrol rechercheur Emma Boon. Deze politiereeks liep 10 jaar en had wekelijks meer dan 1.200.000 kijkers. Daarnaast speelde ik in nog heel wat andere reeksen en bioscoopfilms mee.

Wie voor de camera en op het podium staat, belandt soms in de regisseursstoel. En dat was ook bij mij het geval. Ik regisseerde collega's in eigen werk en producties. 

 

Check mijn tv- en filmrollen op IMDB
Video Poster Image

Typisch ianka

De zin "Ask the right question, to get the right answer"  vind ik een boeiend raadsel. Omdat het zowel waarheid als leugen kan zijn. Maar hoedanook vind ik het stellen van vragen uitermate belangrijk. Omdat het nieuwsgierigheid laat leven, omdat het je luidop doet nadenken en omdat het je doet luisteren. We zouden dit allemaal meer vanuit deze intenties moeten doen. 

De vragensteller

 

Vragen stellen is voor mij wat een bal is voor de voetballer. Ik kan niet zonder. Ik volgde opleidingen in interviewtechnieken en het geprezen Inquiry-Driven Leadership Programma van MIT Sloan Management.

Ik werd ontelbare keren geïnterviewd door journalisten voor heel diverse bladen en programma's. Het kon dan ook niet anders of ik besloot om ook in hun schoenen te gaan staan.

Ik bouwde een carrière uit als presentatrice voor radio en televisie. Na het slagen voor de fameuze stemtest op VRT kreeg ik een eigen programma op de klassieke radiozender Klara. Ik stond aan de wieg van de jeugdzender Ketnet waar ik samen met Sven Ornelis en Steven van Herreweghe een nieuw stijl van presenteren lanceerden. Voor Canvas interviewde ik gerenommeerde buitenlandse kunstenaars en artiesten en uiteindelijk kreeg ik een eigen boekenprogramma op KanaalZ.

In mijn boekenprogramma zBoek op Kanaal Z ontving ik 3 jaar lang auteurs van fictie en non-fictie boeken voor een gesprek. 
Het vragenstellen is onstopbaar geworden. Als moderator van online en offline events, als podcaster, consultant en speaker mentor blijf ik vragen stellen om mijn klanten te helpen luidop nadenken en stappen te zetten. 

Boek mij als moderator

De auteur

 

Als kind gaf mijn moeder me 2 lidkaarten voor de bibliotheek omdat ze anders te snel terug moest. Ik was een veellezer die uiteindelijk besloot om zelf te gaan schrijven. Drie jaar lang had ik een wekelijkse column in Flair en eindigde dit  parcours met een boek uitgegeven door Lannoo. Als auteur heb ik meerdere boeken in verschillende genres op mijn palmares staan die o.a. werden uitgegeven door Lannoo en De eenhoorn. Eentje werd vertaald en uitgebracht in Korea. 
Ik was de eerste auteur in Vlaanderen die een interactief prentenboek voor iPad uitbracht bij de lancering van het apparaat in 2010. Het stond 2 maanden op nummer 1 in de iTunes Store.

Ontdek mijn boeken

Typisch ianka

Er zijn artiesten wiens personal branding tot uiting komt in hun uiterlijk. Zo denk je aan Steve Jobs altijd aan de man in jeans met een zwarte rolkraag. Bij mij zijn dat mijn lange rode haren. Telkens ik een pruik droeg voor een rol werd ik door vrienden niet herkend op straat en kreeg ik via mijn sociale media opmerkingen en de vraag om ros te zijn en te blijven. 

De ondernemer

 

Na het schrijven van boeken werd ik nieuwsgierig naar het uitgeven ervan. Mijn ondernemerschap begon bij de start van het literair projectbureau iStoires. Onder iStoires hoorde een uitgeverij die digital first dacht en een projectbureau dat literaire concepten bedacht rond literatuur en digitaal lezen/schrijven.

iStoires bouwde een platform met korte verhalen van auteurs met als doel een brug te slaan naar nieuwe lezers en de auteurs. Op deze manier kon je nieuwe auteurs ontdekken. Heel wat scholen maakten gebruik van het platform. iStoires bracht ook speciaal geschreven en ontworpen korte verhalen uit in een apart design.

iStoires werkte voor de stad Oostende het project Drijfhout uit. Hierin koppelden we stadsmarketing met literatuur over en geschreven door Oostendse schrijvers. Het project liep 2 jaar.

Typisch ianka

Ik ben gestopt met het bijhouden en tellen van de boeken die ik in mijn leven gelezen heb. Maar eentje zal ik nooit wegdoen. En dat is de 'Kapellekensbaan' van Louis Paul Boon. Daarin staat een zin die mijn leven heeft veranderd.

Thought Leaders Academy

 

In 2016 startte ik met de Thought Leaders Academy op aanraden van de internationaal bekende keynote spreker Peter Hinssen. Met de academy geef ik mijn kennis en ervaring door aan groeiende sprekers en thought leaders.