About Ianka

My Story

Inspirerende verhalen hebben altijd al de wereld veranderd en ze zullen dat blijven doen zolang er iemand is die ze vangt en vertelt. In alles wat ik doe zijn verhalen mijn rode draad. Het is sterker dan mezelf.

  • Inspireren met verhalen 80% 80%
  • Bedenken van verhalen 60% 60%
  • Trainen met verhalen 50% 50%
  • Verhalen uitvoeren 90% 90%

About Me

Ik stel mezelf het liefst voor als storytellingsarchitect omdat ik dan maar 1 woord hoef te zeggen. Anders wordt het: actrice, auteur, journalist, presentatrice, regisseur, blogster, programmamaker,  moeder van 2, getrouwd met een knappe vent, wild goose, ondernemer, spreker, boekenmeisje…

Snap je al waar ik naartoe wil?

Sommigen noemen me een creatieve generalist, anderen een multipotentialist, nog anderen een twijfelaar en perfectionist. Maar wat ik vooral ben is nieuwsgierig, leergierig en een doener.

Actrice

ianka is in de eerste plaats gekend als actrice. Ze bouwde een mooie carrière uit met de vertolking van o.a. de legendarische prinses Prieeltje in Kulderzipken, Emma Boon in de succesvolle Eén-reeks Flikken Gent en telenovelle LouisLouise waarin ze Charlotte De Wilde speelde.

Radio & TV presentator

Daarnaast bouwde ze ook een carrière als presentatrice voor radio en televisie uit. Ze presenteerde voor Canvas, Kanaal Z en  radio Donna. Ze maakte ook eigen programma’s  voor Klara en Kanaal Z.

Als voice-over is ianka al meer dan 15 jaar actief in de commerciële sector. Haar stem is te horen op radio, televisie, film en internet. ianka beschikt over een eigen opnamestudio om haar klanten snel te kunnen bedienen. Daarbij neemt ze ook de nodige copywriting voor haar rekening.

Auteur

ianka schrijft voor bladen en online magazines. Columns en interviews behoren tot haar expertise. Als auteur heeft ze ondertussen al meerdere boeken op haar naam staan en dit in verschillende genres, uitgegeven bij verschillende uitgeverijen.  ianka was de eerste auteur in Vlaanderen die een interactief prentenboek voor iPad uitbracht met haar eigen uitgeverij.  Sinds 2014 houdt ze er ook een blog op na. ianka werkt momenteel aan haar debuutroman die ze crowdfundde.

Creative Entrepreneur

Ondernemerschap vind je ook bij ianka terug. Haar passie voor literatuur heeft geleid tot de start van een eigen uitgeverij en het label iStoires. Haar podiumervaring en het succesvol opzetten van eigen producties deelt ze graag als public speaking expert op individuele basis of aan groepen .

Bij de lancering van iPad in België was ianka de eerste auteur die met een eigen uitgeverij een interactief prentenboek, exclusief gemaakt voor iPad, op de markt bracht. De app stond maandenlang op nummer 1 in de iTunes store voor boeken.

iStoires

iStoires is een project bureau dat concepten bedenkt en uitvoert rond literatuur en digitaal lezen en schrijven. Op www.iStoires.com kan je online korte verhalen lezen van bekende Vlaamse auteurs en kan je ook een limited edition van unieke korte verhalen uitgaven aankopen.

get  my Inspiration Mail  on public speaking