Contact

Wat àltijd al mijn geheime wapen was..

Aug 22, 2020

De afgelopen maanden kreeg ik voortdurend de vraag van mensen rondom mij of ik “OK” was. En dan verwezen ze naar de problemen die de artistieke sector door het COVID verhaal doormaakt: voorstellingen worden geannuleerd, hele uitverkochte theatertournees dus ook. Zelfs de opnamen van reeksen als “Thuis” werden stilgelegd!

Ja het was wat, als zelfs de familiesoaps “Thuis” en “Familie” niet verder konden werken, dan betekende dit toch wel heel wat en niet alleen in televisieland maar ook voor die miljoen kijkers. Alle houvast weg!

Als je geen vaste kijker bent van het programma, dan ben je nu ofwel aan het lachen voor al die fuzz. Dat is ok.

Maar probeer je eens in te leven hoe het is om op dit moment een acteur te zijn. 
Je staat er niet bij stil, maar acteurs moeten elkaar voortdurend aanraken, dicht bij elkaar staan en wat nog allemaal. En is het niet omdat het personage de echtgenote is van het personage van je collega, dan is het omdat het moet omwille van een camerastandpunt of het gebrek aan plaats.

Maar waarom kom ik nu opdraven met wat acteurs meemaken.

Wel, velen van hen zijn zo gepassioneerd door hun werk dat ze al hun eieren in één mandje leggen.

Of anders gezegd: ze wedden altijd op hetzelfde paard.

Ik ben zelf ook altijd gepassioneerd geweest door het acteren, maar ik heb nooit op eenzelfde paard gewed. Integendeel, ik zette op verschillende in.

Omdat ik wist dat het ene het andere zou doen groeien.

Deze manier van denken heeft me geen windeieren gelegd. Als ik geen inkomen had door televisie, dan had ik het door theater, en de eindjes aan elkaar knopen lukte me altijd door mijn werk als voice-over.

 En dit effect heeft spreken voor jou als ondernemer, coach, en missie-gedreven leider ook.

Je kan steeds op dezelfde manier je nieuwe potentiële klanten zoeken en daarin slagen. Maar als je nog een andere manier kan gebruiken die voor jou nu misschien off-road lijkt, dan is het wel spreken voor een publiek. Een marketing budget kan immers opraken, maar je stem niet ;).

 

 

Grtz

ianka